Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Baby’s die onrustig slapen: hoe komt het ?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Wanneer spreken we van baby’s die onrustig slapen ?

Baby’s die onrustig slapen zijn, baby’s die het moeilijk hebben met inslapen of baby’s die heel vaak en vlug wakker worden.  De kans is groot dat de baby onrustig slaapt omdat het kind teveel prikkels van buitenaf ontvangt wardoor het moeilijk kan inslapen en/of moeilijk kan doorslapen.  Niet in het minst voor de ouders is dit een zeer vermoeiende aangelegenheid want als de baby wakker is, zijn ook de ouders automatisch gestoord in hun nachtrust.


Waardoor zal een baby onrustig slapen ?

Zoals reeds vermeld, kan het zijn dat omwille van teveel prikkels van buitenaf een baby onrustig gaat slapen.  Die prikkels kunnen bronnen van geluid zijn; hetzij van het televisietoestel, hetzij van grotere kinderen in huis.  Ook is het heel belangrijk dat de baby in de dagelijkse eet- en rusttijden een vaste structuur kent. 

Een andere reden waarom baby’s onrustig slapen, kan een fysische oorzaak zijn.  Zo zijn buikkrampen vaak een reden waardoor het kind moeilijk of niet in slaap geraakt of zoveel wakker wordt. 

Vaak merkt men ook dat kinderen onrustig slapen als er de ganse dag door overdreven veel met hen gespeeld werd.  Er kwam bijvoorbeeld veel bezoek langs; de grotere kinderen speelden voortdurend met de baby, de baby werd doorgegeven van de ene persoon naar de andere persoon,…  Men mag niet vergeten dat dit voor een pasgeboren kind allemaal prikkels zijn die op hem/haar afkomen en die kunnen niet zelden een reden zijn waarom het kind onrustig is en moeilijk in slaap geraakt. 


Tips om het onrustig slapen aan te pakken

Er zijn een aantal eenvoudige zaken die kunnen helpen om de baby rustiger te doen slapen. 
1. Zorg voor een structuur en regelmaat in het leven van de baby, dat zal hem/haar al voor een groot stuk rustiger maken.

2. Leer grotere kinderen in huis met de baby rekening te houden, door bijvoorbeeld minder lawaai te maken als de baby gaat slapen.  Een rustige sfeer in huis op het moment dat de baby eet, is ook heel positief.

3. Je kind naar buiten meenemen is goed; maar overdrijf hier niet in.  Hou steeds in het achterhoofd dat alles wat het kind bij een wandeling tegenkomt, compleet nieuw is.  Men begrijpt maar al te goed dat het opdoen van overdreven veel nieuwe indrukken de slaap niet ten goede komt.

4. Zorg voor een vaste slaapplaats voor het kind.  Een doekje met een geurtje van de mama aan zal zeker positief bijdragen tot een rustige slaap van het kind.

 

Andere artikelen
Top van de pagina