Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hebben borstvoeding en doorslapen iets met elkaar gemeen ?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Het effect van borstvoeding en doorslapen

Borstvoeding is meer dan voeding geven; maar het heeft zijn gevolgen op het gebied van doorslapen.  Door te kiezen voor borstvoeding, geef je het kindje niet alleen voedsel, je bouwt er ook een band mee op.  Het kleintje heeft negen maanden lang veilig bij mama in de buik gezeten.  De momenten van borstvoeding krijgen zijn voor het kind dan ook momenten waarbij zij dicht bij diezelfde mama zijn.  Mama wordt op die manier het symbool van een gevuld buikje en een warm en veilig gevoel.  Maar vaak zal men ontdekken dat bij borstvoeding de vooruitgang in het doorslapen moeilijker verloopt.  Om de drie uren moet je je bed uit want je baby heeft honger en aangezien je borstvoeding geeft, kan je je partner niet om hulp vragen.  Je kan er dus van op aan dat de periode van borstvoeding geven een uiterst vermoeiende periode is want echt rusten doe je niet ’s nachts.

 

Hoe komt het dat de baby niet wilt doorslapen bij borstvoeding ?

Men moet borstvoeding niet als een reden zien waarom kinderen niet willen doorslapen.  Ook kinderen die flessenvoeding krijgen, moeten leren doorslapen.  Als je kind ’s nachts vaak wakker wordt om te eten, is dat geen indicatie om te denken dat je onvoldoende moedermelk hebt of dat er iets aan de hand is met het kindje.

Het doorslapen verloopt bij borstvoeding iets moeilijker omdat borstvoeding lichter verteerbaar is en omdat de baby soms minder melk krijgt.  Hierdoor wilt het kind iets vlugger gevoed worden dat kinderen die via flessenvoeding eten krijgen.  Ook kan men flessenvoeding net voor het slapen gaan wat aandikken met een rijstmiddel waardoor de baby langer van het hongergevoel gespaard blijft.  Met borstvoeding is dit uiteraard niet mogelijk.

Waar men ook moet op letten is dat een baby voldoende achtermelk krijgt.  In de achtermelk zitten veel vetten die het kind een verzadigd gevoel geven en waardoor het beter kan inslapen. Zorg er daarom altijd voor dat het kindje lang genoeg aan de borst kan zuigen, zeker bij de laatste voeding.  

 

Middeltjes om het doorslapen bij borstvoeding te bevorderen

Ook al kiest het kindje zelf zijn ritme waarop het wilt eten en slapen, toch kan je met enkele middeltjes er voor zorgen dat het doorslapen bij borstvoeding iets wordt bevorderd.  De middeltjes zijn echter geen garantie dat het doorslapen hiermee zal lukken.  Nogmaals; dat bepaalt alleen het kindje zelf.

Een eerste mogelijkheid is om liggend voeding te geven, zodat de slaap al tijdens de borstvoeding bevorderd wordt.  Hierbij kan de partner hulp bieden door bijvoorbeeld het wenende kindje uit het bedje te halen en bij jou te brengen en door het daarna terug naar zijn bedje te dragen.

Sommige mensen kiezen er voor om het kindje bij hen te laten slapen, maar dat is omwille van de veiligheid niet echt aangewezen. 

 

Andere artikelen
Top van de pagina