Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Help ! Mijn baby wilt niet drinken !

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Drinken: levensbelangrijk voor een baby

Het kan soms gebeuren dat een baby niet wilt drinken.  Zowel met borstvoeding of met flesvoeding lukt het soms niet om de baby aan het drinken te krijgen.  Het is vanzelfsprekend dat dit voor problemen kan zorgen.

Moedermelk wordt algemeen aanzien als de meest natuurlijke voedingsbron voor een baby.  Ten eerste is de samenstelling en de temperatuur ideaal, ten tweede bevat moedermelk een belangrijk aantal antistoffen die de baby beschermen en ten derde schept borstvoeding een band tussen baby en moeder. 

Flessenvoeding bestaat er in verschillende versies, aangepast voor de pasgeborene en voor oudere baby’s.  Geschikte flessenvoeding is uitsluitend in een apotheek te verkrijgen.

Maar wat als de baby noch moedermelk noch flessenvoeding opneemt ?  Dan kunnen er inderdaad problemen ontstaan, niet in het minst op het vlak van het doorslapen.


Over doorslapen en drinken

Een baby zal pas kunnen doorslapen als hij zich in orde voelt.  Een fysisch gebrek of iets wat hem irriteert kan voldoende zijn om de slaap te onderbreken. 

Pasgeboren baby’s drinken om de drie tot vier uren; zodat zij nog niet echt kunnen doorslapen.  Naarmate de leeftijd vordert, zal het kind minder frequent gaan drinken en is de kans groot dat hij/zij zal beginnen doorslapen.  Dit is echter geen zekerheid; want het slaappatroon is bij iedere baby verschillend. 

Als je baby ’s nachts vaak wakker wordt omdat hij/zij wilt drinken, dan kan je proberen om de voeding wat aan te dikken met een middel dat bij een apotheek verkocht wordt.  Dit zal er voor zorgen dat de baby zich meer verzadigd voelt.  Er bestaat een kans dat hij/zij dan langer zal doorslapen, maar ook dit is geen garantie.

Nu, hoe dan ook, een baby slaapt maar door als die er zelf aan toe is.  Of je hem nu veel voeding geeft of minder; de baby zal maar nemen wat hij/zij nodig heeft.  Op die manier kan je door de baby meer of minder te laten drinken niet noodzakelijk beter laten doorslapen.  Ook kan je heel weinig ingrijpen op de hoeveelheid die je baby wilt drinken. 

Een reden waarom baby’s niet willen drinken, kan ook het fopspeen zijn dat ze gebruiken.  Sommige baby’s verkiezen dat fopspeen boven het drinken.  In dat geval kan het aangewezen zijn om het fopspeen eens eventjes weg te laten om zo te zien of je kind meer gaat drinken.

Hoe dan ook; het gevoel van een ouder is zeer belangrijk.  Als jij als ouder vindt dat je kind te weinig drinkt en je maakt je daar zorgen over; laat je dan niets wijsmaken door om het even wie; maar consulteer een arts die kan nagaan in hoeverre je intuïtie klopte.  Klopte de intuïtie niet en is er niets aan de hand ?  Zoveel te beter.  Klopte de intuïtie wel ?  Slaak dan maar een diepe zucht dat je je eigen gevoel hebt gevolgd.

 

Andere artikelen
Top van de pagina