Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hoeveel tijd besteedt een baby aan slapen ?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hoeveel slaap heeft de doorsnee baby nodig ?

Het is niet eenvoudig om te stellen hoeveel slaap een baby nodig heeft, omdat dit verschilt van kind tot kind.  Ieder kind heeft zijn eigen slaapritme, en net zoals bij volwassenen zal de ene persoon meer slaap nodig hebben dan de andere.  Ga dus zeker niet te rade bij grootouders, bij vrienden of waar dan ook.  Hun ervaringen met hun kind(eren) zullen sowieso anders zijn dan jouw ervaringen met jouw baby.  Je moet leren om je eigen kind op dat vlak aan te voelen.

Algemeen stelt men wel dat een pasgeboren kind het grootste gedeelte van de tijd slaapt.  Het kind ken wel nog niet het verschil tussen dag en nacht; waardoor het kind zowel overdag als ’s nachts periodes zal kennen waarin het rustig is en slaapt en waarin het wakker is en wilt spelen of eten. 

Doorgaans komt een eigen slaapritme na enkele weken.  Je zal dan ook merken dat de baby ’s nachts meer zal slapen en overdag meer zal wakker zijn om te eten of te spelen.  Maar nogmaals, ieder kind is anders en dat patroon van meer wakker zijn overdag en meer slapen ’s nachts komt bij ieder kind op een ander moment.

Bij kinderen van een half jaar merkt men dat ze doorgaans zo een acht tot tien uur ’s nachts slapen om overdag nog amper een viertal uurtjes te slapen. 


Hoe weet je dat je baby wilt slapen ?

Een baby stuurt meestal enkele signalen uit waar je aan kan merken dat hij/zij zin heeft om te gaan slapen.  Het meest bekend is dat het kind in zijn oogjes begint te wrijven.  Veel kinderen grijpen ook hun oortjes vast.  Soms krijgt het kind roze wangetjes, valt het vaker of laat het vaker dingen vallen en zal het ook vlugger beginnen huilen.  Kortom, het is tijd om te gaan slapen.


En doorslapen… wanneer begint dat dan ?

Men zegt dat een baby kan doorslapen als het kind een vijftal uren aan één stuk door slaapt.  Voor ouders is dit uiteraard nog steeds een korte periode.  Sommige kinderen nemen dat doorslapen al na enkele weken aan, andere kinderen doen er maanden over vooraleer ze beginnen doorslapen

Hoeveel deugd het ook doet dat je baby aan het slapen is en dat je zelf ook kan rusten; toch moet je er van uitgaan dat je een baby die langer dan acht uren aan het slapen is beter eens wakker maakt.
Als je zelf vindt dat het lang duurt vooraleer je baby begint door te slapen, ga dan ook eens bij een arts langs om te laten vaststellen dat er niets fysisch aan de hand is waardoor het kind moeilijk slaapt. 

 

Andere artikelen
Top van de pagina