Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Kan je een hongerige baby laten doorslapen ?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hongerige baby’s en doorslapen

Als je een hongerige baby hebt, dan zal het niet lukken om het kindje te laten doorslapen.  Immers, voor een baby betekent honger wakker worden en eten krijgen.  Pasgeboren baby’s zullen ook in de eerste maanden ’s nachts eten nodig hebben.  Hierdoor worden ze wakker en beginnen ze te huilen tot wanneer ze gevoed worden.  Van doorslapen is daarom in de eerste maanden meestal geen sprake.  Na verloop van tijd (meestal na een twee tot drie maanden) beginnen ze er iets langer over te doen alvorens ze opnieuw eten nodig hebben.  In dit geval zullen de baby’s iets langer doorslapen, al kan het bij sommige baby’s nog enkele maanden duren alvorens zij een volledige nacht doorslapen. 
Hoe je een baby vlugger kan doen doorslapen, kan niet verteld worden.  Dit komt omdat het slaappatroon bij ieder kind verschillend is.  Wie veel geluk heeft, stelt al na enkele weken vast dat de baby doorslaapt, maar als het eventjes minder mee zit dan kan het langer dan een jaar duren alvorens een baby een ganse nacht doorslaapt. 


Een hongerige baby die niet wil doorslapen, hoe pak je dat aan ?

Als een baby honger heeft, dan wil die in de eerste plaats een fles of de borst.  Het fopspeentje brengt in dat geval geen soelaas.

In een beginfase hebben baby’s al gauw om de drie uren honger waardoor je ’s nachts uit je bed moet om het kind te voeden.  Na enkele maanden zullen het aantal voedingen afnemen.

Probeer daarom de laatste voeding van de baby zo laat mogelijk te geven; bijvoorbeeld rond de tijd dat je zelf gaat slapen.  Op die manier kan je zelf een beetje tot rust komen en hopen dat de baby iets langer slaapt.


Hulpmiddeltjes om een hongerige baby sneller te laten doorslapen

Specifieke hulpmiddeltjes om een baby te laten doorslapen, bestaan er niet want iedere hongerige baby heeft zo zijn eigen patroon.

Soms voegt men aan de laatste voeding een rijstmiddel toe dat er voor zorgt dat de baby langere tijd een voldaan gevoel heeft en waardoor hij/zij langer zal doorslapen.  Dit is echter ook geen zekerheid.  Als je borstvoeding geeft, kan je uiteraard dit rijstmiddel niet toevoegen.  Merk je dat je baby ’s nachts vroeger en vroeger achter eten vraagt, dan is het misschien omdat hij niet genoeg heeft met de borstvoeding.  In dat geval moet je overwegen om over te schakelen naar flessenvoeding.

 

Andere artikelen
Top van de pagina