Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Tips om je baby te laten doorslapen

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Wat is doorslapen eigenlijk ?

Doorslapen bij baby’s betekent dat het kind vijf uren aan één stuk door slaapt.  Al klinkt de term dus wel zalig in de oren van kersverse ouders; toch betekent een baby die doorslaapt nog niet evenveel als een efficiënte nachtrust.  Vijf uren slapen is voor een volwassene uiteindelijk onvoldoende.  Toch streven veel jonge ouders er naar om hun pasgeborene zo vlug mogelijk te laten doorslapen.  Dit is niet zo evident, aangezien het al dan niet doorslapen maar door één persoon bepaald wordt en dat is je baby zelf.  Wel bestaan er enkele tips die het doorslapen zouden kunnen vergemakkelijken.


Middeltjes om je baby te helpen bij het doorslapen

Er zijn enkele trucjes die je kan toepassen om er voor te zorgen dat je baby zo vlug mogelijk gaat doorslapen; al zijn deze trucjes nooit een garantie dat je de baby zo ver zal krijgen. 

1. Heel belangrijk is dat je nagaat waarom de baby ’s nachts wakker wordt en begint te huilen.  Is er fysisch niet iets mis, zodat de baby ’s nachts niet zo goed slaapt ?  Als je als ouder aanvoelt dat er iets mis zou kunnen zijn, raadpleeg je best een arts.

2. Leg een ongewassen kledingstuk van jezelf bij de baby.  Op die manier zal de baby ’s nachts je geur gewaar worden en zich minder alleen voelen.  Let er wel op dat je niet iets bij de baby legt waarin hij/zij zou kunnen verstrikt in geraken.

3. Geef de baby voor het slapengaan een warm badje.  Het warme water werkt slaapverwekkend; en als je na het badje nog een beetje lekkere badolie over je baby wrijft, dan zal dit het slaapgevoel zeker stimuleren.

4. Wordt de baby ’s nachts wakker; ga dan heel eventjes naar hem toe.  Blijf niet te lang bij je baby zodat hij niet klaarwakker wordt; maar sus hem en probeer hem te doen kalmeren.  Haal hem zeker niet uit zijn bedje.

5. Laten wenen heeft echt geen zin.  Hoe meer het kind over zijn toeren geraakt, hoe langer het zal duren om het opnieuw gekalmeerd te krijgen. 

6. Geef je kind een vertrouwd plekje om te slapen in een eigen bedje dat liefst in een donkere en rustige omgeving staat. 

7. Als je baby ’s nachts nog voeding nodig heeft, zorg er dan voor dat het in de kamer waar je de voeding geeft niet te licht wordt; maar geef het voeding bij een schemerlampje. 

 

Andere artikelen
Top van de pagina