Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Als je peuter niet wilt slapen!

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Een peuter die niet wil slapen, kan voor heel wat ongemakken zorgen. Het zijn niet alleen de pasgeborenen en de baby’s die je wakker houden, ook peuters hebben er een handje van weg om je uit dromenland te houden.

Een peuter die geen zin heeft om te gaan slapen is zeer inventief. Het zijn de clichés die het hem doen zoals: dorst, de vieze monsters onder het bed, naar het toilet moeten,etc.

 

Hoe krijg je je peuter aan het slapen?

Als ouder vergt het enorm veel energie om je kleine spruit te doen slapen. Het is voor een peuter ook niet altijd evident om in slaap te geraken. Mama en papa zijn dan de redder in nood en je zal je naam horen roepen of je peuter begint te wenen als het inslapen niet lukt.
Het kan ook gebeuren dat je kind zelfs bij jou in bed kruipt.

De oplossing is hier een vaste regelmaat die je peuter zal helpen om in te slapen. Het is wel belangrijk dat je consequent blijft en niet toegeeft. Het vergt zeker enkele weken en het is dus volhouden geblazen maar je boekt daarna zeker resultaat. Je zal ongetwijfeld dagen hebben waar je denkt dat het niets uithaalt maar de volhouder wint.

Je hebt ook de wekker-methode. Na het vaste avondritueel geef je je peuter een nachtzoen en je vertelt hem dat je binnen vijf minuutjes opnieuw komt kijken. Om hem gerust te stellen, kan je samen met je peuter een wekkertje zetten die afloopt na die vijf minuten. Weent je kindje toch, verlaat dan toch de kamer en kom pas terug als de vijf minuten om zijn.

Je kan hem dan troosten, maar doe dit kort. Ook leg je je peuter opnieuw in zijn bedje als hij eruit is gekomen. Laat je zeker niet vangen om nog één verhaaltje voor te lezen of om iets te mogen drinken als hij juist voor het avondritueel heeft gedronken.

De tweede avond doe je hetzelfde met de wekker maar je zet hem nu op tien minuten en op deze manier maak je de tijd langer . De maximumtijd is wel vijftien minuten.
De derde avond doe je alles hetzelfde maar met een maximumtijd van twintig minuten.

De grote fout die je niet mag maken is te lang wegblijven bij een peuter die niet wil slapen. Twintig minuten is echt wel het maximum. Daarna krijg je een peuter die totaal overstuur is en die zeker de slaap niet meer kan vatten.

Een andere methode is de stap-voor-stap methode. De eerste avond ga je gewoon naast het bedje van je kleintje zitten totdat hij in slaap valt. De tweede avond maak je de afstand iets groter. Ga vooral niet in op zijn vraag om verhaaltjes voor te lezen of nog eens te drinken als hij juist gedronken heeft voor het in bed gaan. De volgende avonden ga je verder en verder van zijn bedje zitten. Uiteindelijk beland je aan de deur en de volgende dag laat je deze open maar je blijft op dezelfde verdieping wat “bezig zijn”. Zo leer je je peuter zelf inslapen maar hij weet dat je in zijn buurt bent.