Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

De eigenschappen van het slapen van een kind van twee jaar

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Typerende invloeden op het slapen bij een kind van twee jaar

Bij een kind van twee jaar ontwikkelt de fantasie dermate dat dit zijn slaap behoorlijk kan beïnvloeden.  Dit komt omdat het kind nog niet voldoende het onderscheid kan maken tussen realiteit en fantasie.
Het kind zal op die leeftijd minder tijd slapend doorbrengen.  Sommige kinderen hebben niet veel slaap nodig; anderen iets meer.  Dus de hoeveelheid tijd die het kind nodig heeft om te slapen is sterk persoonsgebonden.  Je merkt als ouder wel of je kind voldoende slaapt aan het humeur van het kind. 
Het inslapen zelf gaat op deze leeftijd ook andere vormen aannemen. Het inslapen zelf duurt langer, terwijl het slapen zelf dieper gebeurt.


Typische problemen bij het slapen voor een kind van twee jaar

Bij een kind van twee jaar merkt men een aantal typische problemen op het gebied van slapen.
Kinderen van twee jaar kunnen ’s nachts vaak wakker worden omwille van een nare droom.  Hij beleeft allerlei nare dingen zoals spinnen in zijn bed, slangen onder zijn bed of spoken in zijn kamer waarvan het kind niet kan inschatten dat dit niet mogelijk is.  Dit komt omdat de fantasie op die leeftijd sterk ontwikkelt.  Dit probleem kan verholpen worden door een nachtlampje.  Het kind sussen door te zeggen dat het allemaal niet echt is; helpt doorgaans niet.  Je doet er beter aan van te zeggen dat je de enge dingen verjaagd hebt en dat je de kamer nog eens goed zal nakijken om te zien of alle enge dingen wel echt weg zijn. 

Een ander probleem dat zich op deze leeftijd stelt, is dat het kind gaat uitproberen om het slapen zo ver mogelijk uit te stellen.  Je kind gaat protesteren op het moment dat het moet gaan slapen.  Wees ervan bewust dat je kind je op dat moment aan het uittesten is.  Toegeven aan deze grilletjes is dus zeker niet aangewezen.  Het is beter om een vast slaapritueel op te stellen.  Die vaste volgorde is na verloop van tijd zo herkenbaar dat het voor de peuter bijna logisch is dat het bedtijd is.  Het kind zal uiteraard nog wel proberen om het vaste ritueel te doorbreken; maar het komt er op aan dat je als ouder hier niet aan toegeeft.

Tot slot kan ziekte ook zorgen voor problemen bij het slapen.  Misschien mocht je kindje bij jou slapen tijdens het ziek zijn.  Dan zal het niet evident zijn om na het ziek zijn duidelijk te maken dat het nu in het eigen bedje moet slapen.  Leg er daarom de nadruk op dat het kind bij jou mag slapen omdat het ziek is en dat het weer in zijn eigen bedje gaat slapen als het genezen zal zijn.  Ook dan zal kordaat en consequent gedrag van de ouder(s) nodig zijn. 

 

Andere artikelen
Top van de pagina