Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Typische eigenschappen voor het slapen bij kinderen van één jaar

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Tips om je kind van 1 jaar beter te doen slapen

Op de leeftijd van 1 jaar zullen de meeste kinderen al doorslapen.  Waar ze meer moeilijkheden mee hebben is het in slaap vallen.

Ook op deze leeftijd is het nog steeds aan te raden om een vast bedritueel te voorzien.  Ook het spelen van wilde spelletjes net voor het slapengaan wordt afgeraden. 

Kinderen van de leeftijd van 1 jaar durven ook al eens uitproberen of ze van de ouders niet kunnen bekomen om langer te mogen opblijven.  Als je ze in hun bedje legt, beginnen ze dan te wenen. 

Probeer te vermijden dat je je dan gaat boos maken op je kindje.  Gewoon kordaat zijn in je beslissing dat het bedtijd is, is het beste wat je kan doen.  Door boos te zijn, wordt het kind nog meer overstuur en zal er van inslapen zeker geen sprake zijn.  Ook merkt men dat kinderen op deze leeftijd al sterk zijn in het vinden van uitvluchten om  het slapen uit te stellen.  Ze moeten nog iets drinken, ze moeten nog naar het toilet,… zijn maar enkele van de schat aan uitvluchten die dreumesen in hun mars hebben.

Als de kamer waar het kindje slaapt goed verduisterd en verlucht wordt, en rustig gelegen is; dan zal dit het inslapen zeker bevorderen.  Zorg er ook voor dat de kamer zo gezellig mogelijk is ingericht; zonder overdreven druk te zijn.

 

Aan welke eisen moet het slapen bij een kind van 1 jaar voldoen ?

Ieder kind is verschillend, en daarom is het moeilijk te zeggen waar een goede slaap moet aan voldoen.  Het ene kind zal meer slaap nodig hebben dan het andere, net zoals dat bij volwassenen het geval is. 

Doorgaans neemt de duur van de slaap bij een kind van 1 jaar af, waarbij men merkt dat er in langere periodes geslapen wordt. 

Ook hangt de snelheid van het inslapen af van wat er de voorbije dag gebeurd is.  Heeft het kind veel gedaan, dan zal het vlugger in slaap vallen als het ten minste nog niet oververmoeid is tegen dat het in zijn bedje gaat. 

 

Negatieve factoren voor het slapen bij een kind van 1 jaar

Als een kind van 1 jaar niet kan slapen, dan kan dat zijn omwille van allerlei redenen, zoals pijn, angst, teveel geluid, teveel gegeten,…

Ook bijwerkingen van geneesmiddelen kunnen een negatieve invloed hebben op het slaappatroon.  Blijft het moeilijk voor je kind om in slaap te vallen; raadpleeg dan een arts maar begin niet zelf met geneesmiddelen te experimenteren.

 

Andere artikelen
Top van de pagina