Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bach bloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat is Bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Wanneer mag ik verwachten dat mijn baby zal doorslapen ?

Wat is doorslapen eigenlijk ?

Kersverse ouders kijken vast en zeker uit naar het moment dat hun baby zal beginnen doorslapen.  Wekenlang, soms zelfs maandenlang, ’s nachts moeten opstaan laat zijn sporen na en put de ouders uit.  Soms heeft men geluk en slaapt de baby al na enkele dagen door; maar dit eerder uitzondering dan regel.

Doorslapen betekent dat je baby vijf uren aan één stuk door blijft slapen.  Dus kan men stellen dat een nacht op dat moment voor de volwassene nog steeds zeer kort is; want vijf uren slapen is niet zo bijster veel. 


Vanaf wanneer mag ik verwachten dat mijn baby zal doorslapen ?

Antwoorden op de vraag wanneer mijn baby zal doorslapen is zeer moeilijk, zelfs onmogelijk.  Voor ieder kind komt dit op een ander moment.  Men zou als het ware een glazen bol nodig hebben om hierop het antwoord te kunnen geven.  En vermits deze tot nog toe niet is uitgevonden, kan men alleen maar antwoorden op de vraag met “wait and see”.  Sommige ouders hebben geluk en daar slaapt de baby al na enkele dagen of weken door; anderen moeten lijdzaam ondergaan dat het soms tot twee en zelfs drie jaar kan duren.


Kan ik zelf iets doen om de baby te helpen doorslapen ?

Aangezien de baby zelf bepaalt wanneer hij/zij zal doorslapen, kan je als ouder niet zo veel doen om dit te bespoedigen.  Er zijn wel een aantal middeltjes die er kunnen voor zorgen dat het moment van doorslapen niet nog langer duurt.

Zo doe je er goed aan om de baby al in zijn bedje te leggen als hij/zij nog goed wakker is.  Een half slapende baby in bed leggen is niet zo goed.  Door hem wakker in bed te leggen leert de baby dat er een moment komt dat er moet geslapen worden.

Als je baby ’s nachts vaak wakker wordt, probeer dan de rust en kalmte te bewaren.  Je beginnen boos maken heeft geen zin en zal een averechts effect hebben.  Een lieve, zachte stem daarentegen zal de baby vlugger rustig maken.

Als je borstvoeding aan het afbouwen bent, is het normaal dat de baby de verbondenheid met zijn mama mist.  Leg daarom de baby na de flesvoeding dicht tegen je borsten.  Hierdoor zal het kindje rustiger worden en gemakkelijker kunnen slapen.

En als laatste tip kunnen we alleen maar meegeven: hou vol.  Je moet je als ouder niet schuldig voelen omdat je doodop bent en daardoor minder kunt verdragen.  Besef dat ooit het moment wel zal komen dat er weer volledige nachten van slaap komen voor jou.