Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bach bloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat is Bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Wat je moet weten over het slapen bij baby’s

 

Een baby is in het leven van kersverse ouders een ingrijpende verandering die gepaard gaat met vele vragen; onder andere over het slapen.  Het is best dat je over dat slapen voldoende weet; want het maakt samen met eten een belangrijk deel uit van het groot worden. 

In het begin zal je kindje hoofdzakelijk slapen.  Hoe graag je ook met dat kleine wezentje bezig zou zijn; toch moet je het heel regelmatig laten slapen.  Verder kan je je afvragen hoe lang zo’n pasgeboren baby moet slapen en hoeveel.  In het begin zal een baby het grootste deel van de tijd slapen, afgewisseld met wakker worden om te eten, een verse luier, eventjes knuffelen en dan opnieuw slapen.  Of het nu dag of nacht is, dat maakt de baby niets uit.

Naarmate baby’s ouder worden zullen ze minder slapen, om nog een zestien uren per dag te slapen rond de leeftijd van een half jaar. 


Waar moet je op letten bij het slapen van een pasgeboren baby ?

Het is voor een pasgeboren baby uiterst belangrijk dat hij rustig slaapt en op een regelmatige manier.  Je bouwt het best zo vlug mogelijk een vast slaappatroon op.  Dit gaat de baby een rustiger gevoel geven omdat hij al gauw het ritme van het slaappatroon zal door hebben.  Een warm badje, gevolgd door een flesje en dan het bedje in is een ritme dat het kind heel gauw door heeft en dat zal ook voor een veilig gevoel zorgen.


De evolutie van het slaapritme bij een pasgeboren baby

In het slaapritme van een pasgeboren ritme zit een zekere evolutie.  Deze wisselt wel van kind tot kind, maar in het algemeen kan men toch bepaalde periodes herkennen. 

De eerste maanden wordt de baby enkel wakker om te eten.  Vanaf ongeveer twee maanden tot drie maanden zal de baby al iets langer slapen omdat hij/zij al wat langer verder kan met de voeding.  Voor veel ouders is dit een welkom gegeven dat hen vooral ’s nachts iets meer rust biedt.  Na een vijftal maanden slaapt de baby gemiddeld acht uren per nacht en een viertal uren overdag.  Het slapen overdag neemt af tot ongeveer twee uren slapen, verdeeld over een dutje ’s morgens en een dutje ’s middags. 

Rond negen à tien maanden zal je merken dat je kindje ’s nachts meer onrustig is en ’s nachts weer soms wakker wordt.  Dat komt omdat het kindje vanaf die leeftijd begint te dromen.  Maar wees gerust, dit gaat vrij vlug voorbij.

Hoe ouder het kindje wordt, hoe minder het overdag zal slapen en hoe meer ’s nachts.