Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

De hele nacht geslapen

Sanne

Prijs € 29

GRATIS vanaf € 0,00

 

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje

 Dag Tom,

Vanaf de geboorte sliep Sofie bij ons op de kamer in een wiegje. We liepen al snel tegen strubbelingen aan en kochten een ledikantje op marktplaats wat we omtoverde tot een co-sleper. Zo'n rust! We hoefden 's nachts geen stap meer uit ons bed te doen en ze lag heerlijk naast ons. Na 6/7 maanden had ze geen nachtvoedingen meer nodig en volgens onze omgeving werd het dan ook tijd om naar haar eigen kamertje te gaan. Dat ging een maand goed.

Daarna werden de nachten dramatisch, het kan nog veel erger heb ik gelezen maar wij voelden ons wanhopig. Ze werd krijsend wakker overstrekte zich en wilde eruit!!! We hebben toen van alles geprobeerd van lampjes aan tot slaaptraining maar laten huilen was voor ons geen optie. Een baby huilt niet voor niks ; ook al ging het om aandacht, liefde of geborgenheid wij gaven haar dat! Dat zijn 1 van de mooiste dingen van ouderschap dus ook midden in de nacht gaven wij onze dochter wat ze nodig had. Toch bleven we altijd zoeken naar een " gevoelige snaar". We zetten de co-sleepten terug en sliepen weer met z'n drieën, we kwamen er achter dat onze onrust en wantrouwen in de nacht uiteraard ook uitwerking had op onze Sofie. We hadden weer meer rust en meer slaap maar merkte dat er maar even onrust in de tent hoefde te komen ( griep, tandjes of ontwikkelingssprongetje ) of Sofie lag uren lang naast ons te woelen. Soms lag ze zelfs 3u lang wakker, te sabbelen op haar duimpje en probeerde dan haar draai weer te vinden. Ook merkte we dat zij erg gevoelig was voor mijn energie; als ik wakker lag, mocht je er zeker van zijn dat ze binnen 5-10 min ook wakker werd. Dat voelde niet goed; een kind hoort te slapen in de nacht helemaal een meisje die zoveel te verwerken heeft van al haar nieuwe ontdekkingen in deze wereld. Ik had Tom al eerder bericht over onze problemen met Sofie en ik liet hem weten wat de situatie nu was. Het ging ons vooral om het rustig slapen en niet meer uren lang wakker liggen. Het slapen in haar eigen bedje was voor ons geen belangrijke factor, dat komt wel ...

Tom raadde ons mix 90 aan en toen het in huis kwam zijn we direct begonnen. Na 5 dagen raakte ik onzeker, er was nog niks veranderd en bovendien leek het alleen maar erger te worden. Tom liet ons weten dat het dagen maar ook weken kan duren voor dat je resultaat merkt... Dus nog even geduld. Na 1,5 week merkte we een verschil in het naar bedje brengen. Ze had veel meer rust en vertrouwde op zichzelf, ze kon beter alleen in slaap vallen en we hoefde niet meer bij haar te blijven tot ze bijna sliep. Na 10 dagen hadden we de eerste goede nacht te pakken, we hadden alle 3 geslapen als een roosje en nu zijn we alweer 4 nachten verder. Soms wordt Sofie even licht wakker, kruipt dan tegen me aan en slaapt direct weer verder. Op naar de volgende 4 goede nachten !!! vast en zeker zal er nog eens een minder goede nacht tussen zitten, Ze is ook maar een mens en we slapen allemaal wel eens minder goed. Voorlopig slapen we nog heerlijk met z'n drieën maar wie weet laten we haar binnenkort een nachtje liggen en gaan we ervaren hoe ze een hele nacht in haar eigen bedje slaapt. voor nu genieten we alleen maar van het wakker worden met z'n drieën en haar lieve woordjes in de ochtend.

Groet,
Sanne

Noot: resultaten kunnen variëren

Andere getuigenissen
Top van de pagina