Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bach bloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat is Bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Peuters die niet willen doorslapen, wat is de oplossing?

Het zijn niet alleen baby’s die moeilijk kunnen doorslapen, ook peuters kunnen serieuze doorslaapproblemen hebben.

Een peuter heeft al een langere inslaaptijd nodig dan een baby omdat hij meer te verwerken heeft (de drukte van de dag). Je hebt peuters die meer slaap nodig hebben dan de andere.
Je merkt zelf aan je kind wanneer hij voldoende slaapt. Is je peuter opgewekt en actief, dan slaapt hij voldoende. Is hij daarentegen hangerig en prikkelbaar dan is de slaapbehoefte van je peuter niet voldaan.

 

Oorzaken van het niet doorslapen bij een peuter.

Belangrijk is om je peuter zijn dag op een rustige manier af te sluiten want in slaap geraken vergt ook energie. Is deze al opgebruikt, dan zal het slapen alleen maar moeilijker gaan.

Een andere even belangrijke regel is een vast ritueel waaruit het voor je peuter duidelijk wordt wat er gaat volgen. Het vergemakkelijkt alleen zijn inslapen en ook het doorslapen zal beter gaan bij steeds hetzelfde avondlijke ritueel.

Weinig vertrouwen kan een oorzaak zijn van het niet doorslapen van je peuter. Vertrouwen staat ook voor grenzen zetten. Je peuter moet weten wat kan en wat niet kan, anders gaat hij zich onzeker voelen. Creëer daarom overdag duidelijkheid voor je kind en geef de grenzen goed aan. Op die manier krijg je een peuter met zelfvertrouwen en zal het ’s nachts doorslapen veel gemakkelijker gaan.

Ook een oorzaak die het doorslapen kan belemmeren is ziek zijn en pijn hebben. Je peuter heeft je meer nodig, vooral ook meer aandacht en troostende woordjes. Je moet wel opletten dat je er geen gewoonte van blijft maken. Is de pijn over en het ziek zijn, ga dan opnieuw over naar het vaste avondritueel. Het kan opnieuw even moeilijk zijn in het begin maar het zal opnieuw lukken. Je peuter krijgt zo opnieuw de regelmaat en zal opnieuw doorslapen.

Voeding geven ’s nachts bij een peuter is af te raden. Het is een gewoonte die moeilijk af te leren valt en je kind gaat blijven wakker worden ’s nachts omdat hij zijn voeding gewend is. Op deze manier komt er van doorslapen niet veel in huis.

 

Oplossingen om je peuter te laten doorslapen.

Je peuter moet zelf leren inslapen en doorslapen. Wordt je kind ’s nachts wakker, maak er dan geen gewoonte van om hem bij jou in bed te leggen. Zo ontleer je hem om opnieuw in te slapen als hij wakker wordt.

Een veilige vertrouwde slaapomgeving kan al een oplossing zijn om je peuter te laten doorslapen.

Lukt het echter niet om je kind te laten doorslapen, dan is er dringend werk aan de winkel. Wordt je peuter ’s nachts wakker, ga dan naar hem toe en troost hem met een zachte, lieve stem maar vertel dat hij opnieuw verder moet slapen. Zelf ga je dan naar buiten. Ongetwijfeld zal je peuter opnieuw huilen of op je roepen. Je wacht dan twee minuten en je herhaalt opnieuw met hele zachte stem dat het tijd is om te slapen. Wacht altijd wat langer nu bij het opnieuw binnen gaan en hou dit vol tot je peuter slaapt. In het begin kan dit lang duren en het vergt serieus wat energie maar het geeft resultaat. Na een tweetal weken of zelfs misschien vroeger merk je al dat je peuter zelf opnieuw gaat inslapen want je hebt zelf een vast patroon gecreërd, je peuter weet immers wat er gaat gebeuren als hij wakker komt en weent. Je peuter wordt zo een echte doorslaper.