Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

  • Al na 2 dagen sliep Robin door
  • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
  • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bach bloesem MIX 90 : Helpt je baby !

  • rustiger te worden
  • geboortetrauma te verwerken
  • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat is Bach bloesem ? 

 

 

  • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
  • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
  • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

  • Specifieke mix op maat 
  • Op basis van je specifieke klachten
  • Rekenig houdend met je karakter 
  • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Nuttige informatie over baby’s en slapen

Slapen is een heel belangrijk element in het leven van een pasgeboren baby.  Uiteindelijk is dat in een beginfase zowat het enige wat die baby doet: slapen en eten. 

Slapen bij een baby is ook iets wat veel jonge ouders bezig houdt.  Slaapt onze baby wel genoeg ? Of slaapt onze baby misschien net teveel ?  Allemaal vragen waar kersverse ouders vaak mee zitten.  De reden dat velen zich hier vragen over stellen is dat er eigenlijk op al hun vragen geen eenduidig antwoord kan gegeven worden.  Zo verschilt de tijd die een baby nodig heeft om te slapen sterk van baby tot baby.  Het ene kindje heeft veel slaap nodig, het andere net niet.  En alsof dat het nog niet ingewikkeld genoeg maakt, verschilt het slaappatroon ook sterk van leeftijd tot leeftijd. 

Hoe dan ook; als je wilt weten of je baby genoeg slaapt dan heb je daar één uitstekende barometer voor: het humeur van de baby.  Is je kindje overdag moe en zeurt het veel; dan is de kans groot dat het te weinig geslapen heeft. 


Het patroon van slapen van een baby hangt af van hun leeftijd

Een pasgeboren kindje zal bijna de ganse dag en nacht slapen.  Het kind haalt gemakkelijk zeventien uren per dag.  Deze periodes van slapen worden afgewisseld met periodes van eten.  Doorgaans slapen de kindjes een drietal uren om dan even wakker te worden.  Die intervallen van drie uren komen zowel overdag voor als ’s nachts.

Na een viertal maanden zal de baby minder beginnen slapen.  Als je als ouder eventjes geluk hebt, dan zal het minder slapen vooral overdag gebeuren.  Met een veertien uren slaap per dag heeft het kind doorgaans genoeg.  Ook merkt men dat de periodes van slapen langer worden.  Vaak zullen baby’s op vaste tijdstippen van de dag slapen.  Rond deze leeftijd zullen kinderen ook ’s nachts al stilletjes aan beginnen doorslapen.  Doet de baby dit na zes maanden nog niet; dan kan je er van op aan dat je kindje slaapproblemen heeft.

Rond zes maanden slapen de baby’s nog een twee tot drie maal per dag; om sterk af te zwakken rond de leeftijd van negen maanden.  Dan slaapt het kindje nog ongeveer één keer per dag. 


En wat als het patroon van slapen anders verloopt bij mijn baby ?

Je hoeft je normaal gezien geen zorgen te maken als je baby zich niet strak houdt aan de slaappatronen zoals ze hierboven beschreven werden.  Iedere baby is verschillend en bouwt zijn eigen ritme op voor het slapen.  Zo zijn er kinderen die al na enkele weken doorslapen net zoals er kinderen zijn die na drie jaar nog maar amper doorslapen.  Zolang je merkt dat het kindje gezond (alert) is, is het niet nodig om naar een arts te lopen.  Merk je dat je kindje weinig slaapt en ook apathisch wordt, dan is het misschien wel aangewezen om eens langs te gaan bij een dokter.