Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

  • Al na 2 dagen sliep Robin door
  • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
  • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bach bloesem MIX 90 : Helpt je baby !

  • rustiger te worden
  • geboortetrauma te verwerken
  • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat is Bach bloesem ? 

 

 

  • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
  • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
  • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

  • Specifieke mix op maat 
  • Op basis van je specifieke klachten
  • Rekenig houdend met je karakter 
  • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Heeft je baby problemen met slapen? Probeer deze tips eens

Als je als ouder niet precies meer weet wanneer je nog eens een volle nacht kon doorslapen omwille van je baby, dan zou je misschien uit de volgende tips wel iets bruikbaars kunnen halen.

Pasgeboren baby’s slapen bijna de ganse dag door in blokjes van een drietal uren.  Ze doen dit zowel ’s nachts als overdag.  Vooral overdag kan dit vermoeiend zijn; maar er is weinig aan te doen.  Dit is nu eenmaal het slaappatroon van een pasgeborene.  Als dit ritme echter blijft aanhouden, dan kan je misschien eens iets uitproberen.

Heel belangrijk is dat je je baby in het bedje gaat leggen op het moment dat hij/zij nog wakker is.  Probeer dit van zo jong mogelijke leeftijd te doen.  Als je wacht om de baby in het bedje te leggen tot hij/zij al slaapt, dan is de kans groot dat het kind zich in de steek gelaten zal voelen als het weer wakker wordt.  De volgende maal zal de baby dan proberen vechten tegen zijn slaap; omdat slapen zal gecombineerd worden met verlaten worden. 

Probeer het kind kort voor het naar bed moet (zeker ’s avonds) zo rustig mogelijk te houden.  Een uurtje voor bedtijd beginnen kietelen of gekke bekken beginnen trekken, is heus geen goed idee.  Het kind zal dan veel te opgewonden zijn om in slaap te geraken.  Heel verstandig is het om zelf ook rustig te worden. 

Moet je ’s nachts het bed uit, doe dit dan zo stil mogelijk.  Hoe stiller je bij het kindje komt, hoe minder wakker het zal zijn.  Boos worden op het kind heeft totaal geen zin.  Integendeel, hierdoor zal het kind nog meer overstuur geraken. 

Zorg voor een kamer waar het aangenaam is om te slapen.  Een donkere kamer die goed verlucht is en die rustig gelegen is, zal de baby gemakkelijker in slaap doen vallen dan een kamer aan de kant van een drukke straat bijvoorbeeld.  Ook al is een baby misschien wat bang in het donker, doch is het belangrijk om duisternis te scheppen om in slaap te geraken.  Lukt het toch niet om de baby in het donker te laten slapen, werk dan met een nachtlampje dat schemerlicht geeft.

Die duisternis is ook handig om het kind te stimuleren om ’s nachts te slapen.  Merk je dat je kindje meer overdag slaapt dan ’s nachts, dan kan je ’s nachts de kamer minder verduisteren.  Op die manier zal het kind geneigd zijn om overdag dan toch maar wakker te blijven.  ’s Avonds gaat het kindje natuurlijk slapen in een goed verduisterde kamer.

Het kindje ’s nachts wakker maken om een propere luier aan te doen, is ook niet zo’n goed idee.  Tegenwoordig bestaan er speciale nachtluiers.  Deze zijn een stuk handiger dan het kind te moeten wakker maken ’s nachts.  Men heeft niet veel inbeeldingsvermogen nodig om te weten dat het uiterst onaangenaam is om half slapend met een koud nat doekje verschoond te worden.  Als de baby daarna niet veel zin meer heeft om te slapen en nukkig zal zijn, is eigenlijk meer dan logisch.