Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bach bloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat is Bach bloesem ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Als kinderen met slaapproblemen te kampen hebben

De mogelijke oorzaken van slaapproblemen bij kinderen

Slaapproblemen kunnen bij kinderen veroorzaakt worden door verschillende factoren.  Het is van groot belang om na te gaan wat bij jouw kind de reden is voor het slaapprobleem.  De voornaamste oorzaken voor slaapproblemen zijn:

- De leeftijd.  Zeer jonge kinderen kunnen namelijk het verschil tussen dag en nacht nog niet maken.  Tot de leeftijd van zes maanden worden kinderen ’s nachts sowieso wakker van de honger en kunnen zij dus onmogelijk doorslapen.  Men kan dit dus niet echt een slaapprobleem noemen, aangezien dit de normaalste gang van zaken is.  Op iets latere leeftijd (zo vanaf acht maanden ongeveer) kunnen slaapproblemen veroorzaakt worden door scheidingsangst.  Dit is typerend voor deze leeftijd en hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn.

- Beweeglijkheid.  Sommige kinderen zijn zo actief dat zij meer slaapproblemen hebben dan andere kinderen.  Kinderen die rustiger zijn, zullen doorgaans gemakkelijker in slaap geraken dan overactieve kinderen.  Je kan dit oplossen door ’s avonds een uurtje voor het slapen gaan rustiger spelletjes te spelen.  Begin je kind zeker niet te kietelen, of als er bezoek is geef je het best niet door van arm tot arm; want hierdoor zal het meer opgewonden geraken.

- Fysische oorzaken.  Kinderen die tandjes krijgen of bij wie er een ziekte aan het broeden is, zullen ook minder gemakkelijk in slaap geraken dan andere kinderen.  Tijdens de slaap zullen zij ook gemakkelijker wakker worden. 

- Het biologisch ritme.  De overschakeling van wintertijd naar zomertijd is voor de meeste baby’s een reden om (weliswaar tijdelijk) te kampen met slaapproblemen.  Ook op reis gaan naar landen waar een andere uurregeling gebruikt wordt, kan een oorzaak zijn om minder goed te slapen. 


Zijn de oorzaken van slaapproblemen bij kinderen erfelijk ?

Slaapproblemen zijn voor het grootste gedeelte afhankelijk van persoon tot persoon en biologisch bepaald.  Toch wil dit niet zeggen dat erfelijkheid helemaal geen rol speelt in de slaapproblemen.  Het eigen gedrag als ouder heeft een invloed op de slaapgewoontes van de kinderen.  In die zin kan men slaapproblemen dan wel min of meer als erfelijk beschouwen. 

 

Hoe pak je slaapproblemen bij kinderen aan ?

Probeer de slaapproblemen bij kinderen niet aan te pakken door je boos te maken.  Hierdoor geraakt het kind nog meer overstuur en zal er van slapen helemaal geen sprake meer zijn.  Je zal veel meer resultaat halen van een lief en troostend woordje.

Verder probeer je er ook best voor te zorgen dat de kamer zodanig is ingericht dat zij uitnodigt om te slapen.  Een duistere kamer, die rustig gelegen is met niet al te opwindende afbeeldingen aan de muur zullen het slapen van je kind bevorderen.  Heb je een kind dat bang is in het donker, dan kan een nachtlampje hulp bieden.